Åpne i nettleser
 
 
 
 
Følg oss:
 
 
 

Pridok har blitt oppdatert

Vi har de siste to ukene gjort mange oppdateringer i Pridok EPJ. Den største oppdateringen har vært tilpasning til digital dialog fastlege (Helsenorge.no) og omlegging av dialogmeldinger. En slik stor oppdatering har medført noen bugs som vi løpende har oppdatert, og i løpet av noen timer så regner vi med at alle bugs er fjernet. 

Vi takker deg for tålmodigheten og vi håper du gleder deg over å se at det kommer inn nye funksjoner. Vi har satt på noen pilotkontorer på Helsenorge.no integrasjonen. Etter 12. august har vi fått lov av Helsenorge å starte utrullingen til resten av fastlegene.

Hvilke umiddelbare endringer har du fått?

I forbindelse med at dialogmeldinger har blitt gjort om er det blitt en del endringer. Hvor du tidligere måtte velge riktig kode for å svare på en forespørsel (notat om pasient, svar på møteinnkalling osv), blir dette nå valgt automatisk når du trykker på "Svar". 

Det er kommet en egen "innboks" som heter "Samtaler". Den viser alle dine aktive meldinger som inneholder en samtaletråd. 

I bildet under ser du at en dialogmelding har fått en "snakkeboble" helt over til høyre i bjelken, trykker du på den, kommer du inn i samtaletråden i "Samtale" innboksen for denne meldingen.  

Under viser et eksempel hvor vi på et labsvar har trykket på "Svar" og valgt "Forespørsel". Ved å trykke på "taleboblen" kan jeg enkelt følge hele tråden som har vært utvekslet mens jeg skriver min forespørsel. (Unilabs kan ikke motta "Forespørsler" ennå, så dette er kun et eksempel.

 

Pridok EPJ og dialog med helseforetakene

For de som er i pilot med elektroniske forespørsler til helseforetak, eller de som har fått beskjed fra helseforetakene om at de kan starte innsending av elektroniske forespørsler, ønsker vi å informere om måten å gjøre dette på i Pridok EPJ. Helse Midt har full støtte for "Samhandling - Forespørsel".

  1. Åpne pasientens journal
  2. Opprett et nytt dokument av typen «Samhandling – Forespørsel»
  3. Trykk papirflyet i dokumenthodet og velg en tjeneste-mottaker ved valgt helseforetak
  4. Skriv og Send meldingen

Begrensninger

  • Notater støttes foreløpig ikke av helseforetakene, der er kun forespørsler som støttes.
  • Vedlegg støttes ikke av helseforetakene.

Ikke send notater («Samhandling – Notat») eller forespørsler MED vedlegg. Helseforetakene håndterer ikke disse og forsendelsen vil (sannsynligvis feile).

Vi vil informere våre brukere dersom/når begrensninger opphører og hvilke helseforetak det gjelder.

Tips

For å svare på forespørsler FRA helseforetakene, bruk svar-knappen i den mottatte korrespondanse-bjelken. Da kobles meldingene korrekt sammen, i samme dialog, hos avsender og mottaker.

Altså, dere skal ikke lage en ny forespørsel for å svare på en mottatt forespørsel – det starter bare en helt ny dialog og det blir vanskelig å se sammenhengen mellom mottatt og besvart melding.

Dersom man fører en dialog med flere meldinger, kan man trykke på knappen i korrespondansebjelken som viser en snakkeboble. Da vil venstre side vise hele dialoghistorikken på venstre skjermhalvdel som vist over.

Til slutt

For de som ikke er pilotbrukere og ikke har fått brev fra HF eller helseregion om å starte innsending, vent med å sende inn inntil videre. Vi vet at noen helseforetak har en liste med pilot-brukere. Avsendere som ikke står på listen vil motta negative kvitteringer. Vi har fått beskjed om at forespørsler til HF’ene vil tilgjengeliggjøres for alle i bolker etter ferien og utover høsten. Vi holder dere oppdatert.

Veien videre

Nå settes all fokus på å ferdigstille e-resept. Vi ser at tiden løper, men vi har satt opp en plan til direktoratet hvor vi, etter nøye gjennomgang, kan se at realistisk akseptansetest vil bli i oktober. Vi vil gjøre alt for å fremskynde prosessen, men det står ikke bare på oss. Du vil bli holdt løpende orientert så fort vi vet noe.

Vi ønsker deg en riktig god sommer, og vi takker deg for at du gjennom bruk av Pridok EPJ bidrar med spørsmål og innspill. Det er du og dine kollegaer som driver oss fremover.

/Team Pridok

 

 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
Del
 
  facebook   Del
 
  Tweet   Tweet
 
  Tweet  
 
PRIDOK AS, Trudvangveien 77, 3117 TØNSBERG
 
Endre dine opplysninger | Meld deg av e-postlisten
MailMojo
 
 
                                           
Del nyhetsbrevet på Facebook
Tweet