Åpne i nettleser
 
 
 
 
Følg oss:
 
 
 

Mange har bestilt Pridok EPJ

Pt. har 511 fastleger reservert en lisens i påvente av godkjennelsen av vår e-resept modul, og det er vi stolte av. Årsaken til køen er så lang skyldes at vi ikke ønsker å ha fastleger på FØR e-resept er på plass. Selv om vi anbefaler oppstart etter at e-resept er på plass, har vi likevel fått inn 78 nye brukere siden nyttår.

De fleste EPJ leverandører benytter i dag et ferdig program fra e-helse for å håndtere e-resepter.  Pridok EPJ kan ikke bruke noe som er ferdig, da ferdigløsningen krever en Windows server mens Pridok EPJ er 100% webasert, altså en helt annen teknologi. Vi har derfor utviklet en egen ereseptløsning bygget på webteknologi, og den vil fungere fra alminnelig internett uten bruk av VPN eller andre 3.parts løsninger.

I og med at vi utvikler hele e-reseptløsningen selv, må vi igjennom en større godkjennelsesprosess enn hvis vi hadde benyttet ferdigløsninger. Det er dette arbeidet som gjenstår i Pridok EPJ.

Status på utviklingen

E-resept har generelt blitt forsinket fordi den terminalfri betalingsløsningen Medipay tok lenger tid enn planlagt. Vi har også latt flere større fastlegekontorer ta i bruk Pridok EPJ, og da så vi fort behovet for å få på plass funksjoner som støtter sekretærenes hverdag. Vi har derfor i januar fremskyndet en del "sekretærfunksjoner" som egentlig var planlagt etter e-resept (enklere pasientsøk, enklere visning av hvem som er pasientens fastlege, pasientens neste konsultasjoner, flytte timer, alle legers kalendere i en visning osv.). Det er ingen som bruker et EPJ system mer enn helsesekretærer, og det har vært viktig å tilfredsstille deres behov med å få overnevnte funksjoner på plass.

Når det gjelder e-reseptgodkjennelsen hadde vi et møte med e-helse for to uker siden, og vi holder nå på med å sende inn dokumentasjon på vår e-resept løsning. Vi er ca 80-85% ferdig. Arbeidet vi gjør nå ligger i alle detaljene (ca. 800 programmeringskrav/regler rundt hentemeldinger etc.). Vi regner vi med å kunne gå i gang med testing av e-resept i april.

Så fort vi har fått akseptansetestdato vil vi kommunisere dette ut.

Vi har siden i høst også hatt et utviklingsteam til å utvikle integrasjon med helsenorge.no. Integrasjonen er snart ferdig og vi skal gjennomføre en akseptansetest av denne integrasjonen (timebestilling + digital dialog fastlege) før e-resept. Her er planen å få gjort akseptansetesten i månedsskifte mars/april. 

 

Vi vil benytte anledningen til å takke for alle tilbakemeldinger og innspill vi har fått.

mvh

Team Pridok

 

 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
Del
 
  facebook   Del
 
  Tweet   Tweet
 
  Tweet  
 
PRIDOK AS, Trudvangveien 77, 3117 TØNSBERG
 
Endre dine opplysninger | Meld deg av e-postlisten
MailMojo
 
 
                                           
Del nyhetsbrevet på Facebook
Tweet