Åpne i nettleser
 
 
 
 
Følg oss:
 
 
 

Status vedrørende din reservasjon av Pridok EPJ

Du får denne mailen fordi du har satt deg i køen for å få Pridok EPJ på ditt kontor. 

Pt. har 511 fastleger reservert en lisens i påvente av godkjennelsen av vår eresept modul, og det er vi stolte av. Årsaken til køen er så lang skyldes at vi ikke ønsker å ha fastleger på FØR eresept er på plass.

De fleste EPJ leverandører benytter i dag et ferdig program fra ehelse for å håndtere eresepter.  Pridok EPJ kan ikke bruke noe som er ferdig, da ferdigløsningen krever en Windows server mens Pridok EPJ er 100% webasert, altså en helt annen teknologi. Vi har derfor utviklet en egen ereseptløsning bygget på webteknologi, og den vil fungere fra alminnelig internett uten bruk av VPN eller andre 3.parts løsninger.

I og med at vi har utviklet hele ereseptløsningen selv, må vi igjennom en større godkjennelsesprosess enn hvis vi hadde benyttet ferdigløsninger, og det er det arbeidet som gjenstår i Pridok EPJ.

Status på utviklingen

E-resept har generelt blitt forsinket pga at den terminalfri betalingsløsningen Medipay tok lenger tid enn planlagt. Vi har også latt flere større fastlegekontorer ta i bruk Pridok EPJ, og da så vi fort behovet for å få på plass funksjoner som støtter sekretærenes hverdag. Vi har derfor i januar fremskynde en del "sekretærfunksjoner" som egentlig var planlagt etter e-resept (enklere pasientsøk, enklere visning av hvem som er pasientens fastlege, pasientens neste konsultasjoner, flytte timer, alle legers kalendere i en visning osv). Det er ingen som bruker et EPJ system mer enn dine helsesekretærer, og det har vært viktig å tilfredstille deres behov med å få overnevnte funksjoner på plass.

Når det gjelder ereseptgodkjennelsen hadde vi et møte med e-helse for to uker siden, og vi holder nå på med å sende inn dokumentasjon på vår e-resept løsning. Vi er ca 80-85% ferdig. Arbeidet vi gjør nå ligger i alle detaljene (ca 800 programmeringskrav/regler rundt hentemeldinger etc). Vi regner vi med å kunne gå i gang med testing av e-resept medio april.

Så fort vi har fått akseptansetestdato vil vi kommunisere dette ut.

Vi har siden i høst også hatt et utviklingsteam til å utvikle integrasjon med helsenorge.no. Integrasjonen er snart ferdig og vi skal gjennomføre en akseptansetest av denne integrasjonen (timebestillinng + digital dialog fastlege) før e-resept. Her er planen å få gjort akseptansetesten i månedskifte mars/april. 

Kom i gang

Vi ser at mange har et ønske om å starte opp før 1 juli. Vi ønsker ikke å "overtale" noen til å ta i bruk Pridok EPJ. Tvert i mot anbefaler vi alle at man bør vente til eresept er godkjent.

Vi ser at vår største utfordring mht køen blir å starte opp over 100 kontorer i løpet av juni, hvor vi også forventer at eresept er klart. Vi har ikke kommunisert ut oppstartsdatoer til mer enn noen få kontorer fordi vi ønsker å være 100% sikre at vi klarer akseptansetesten av eresepten, og at neste utmelding om ferdigstillelse holder.

Hvis du MÅ ha oppstart før sommeren og samtidig ser at du eventuelt kan overleve uten at eresept er på plass for en kortere periode, kan du ta kontakt med oss på post@pridok.no så skal vi gjøre alt for å finne en løsning.

Vi vil benytte anledningen til å takke for alle tilbakemeldinger og innspill vi har fått.

mvh

Team Pridok

 

 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
Del
 
  facebook   Del
 
  Tweet   Tweet
 
  Tweet  
 
PRIDOK AS, Trudvangveien 77, 3117 TØNSBERG
 
Endre dine opplysninger | Meld deg av e-postlisten
MailMojo
 
 
                                           
Del nyhetsbrevet på Facebook
Tweet