Åpne i nettleser   |   Meld deg av
Facebook Twitter
logo
 

 

Velkommen til Pridoks nyhetsbrev nr 6

Pridok prosess- og journalsystem er for tiden inne i en meget hektisk periode med nye tjenester og funksjonalitet som kommer daglig.

Pridok EPJ skal ligge i "skyen", og vi venter på juridiske avklaringer i forhold til bruk av internasjonale skytjenester versus nasjonale skytjenester.

Vi har i Norge en kollisjon mellom nasjonale forhold (arkivloven fra 1992) og EU direktiv vedrørende lagring av sensitive data.

Arkivloven sier at sensitive data skal lagres innenfor Norges grenser, mens EU sier at det skal lagres innenfor EU.

Det arbeides på høytrykk i mange instanser med dette problemet og Arkivloven er for tiden under revisjon.

Vi får selv juridisk bistand for å få en avklaring i forhold til Pridok EPJ og internasjonal skytjeneste.

VISMA har samme problem og det er omtalt i denne artikkelen.

Vi må ha en avklaring på lovverket og økonomiske vilkår knyttet til den enkelte skytjenesteleverandør før vi kan tilby vår endelige skytjenesteløsning og presentere Pridok EPJ.

Vi ser blant annet på løsningen fra Microsoft skytjeneste, Azure, der serverparken er utenfor Norges grenser, og skytjenesteleverandører som har serverparken i Norge.

Denne avklaringen vil ta noe tid og vil forskyve fremdriften noen mnd, da det for Pridok AS er viktig å lansere Pridok EPJ først når vi har på plass den optimale skytjenesteløsningen.

Vi er optimistiske.

Vi regner med at Pridok EPJ lanseres for et begrenset antall testbrukere i februar.

Etter noen mnd med finsliping av funksjonalitetsfaktorer og brukergrensesnitt vil vi kunne presentere for dere et splitter nytt EPJ konsept -  Pridok EPJ -   som vil fremstå som en topp moderne webbasert EPJ løsning, med alle de muligheter som ligger der.

Gled dere!

 

bilde

Til orientering

Pridok AS har en egen Facebook side. Ved å trykke "Liker" vil du automatisk få oppdateringer når du logger på din egen Facebook konto.

Det vil fremover publiseres mer på Facebook enn i våre nyhetsbrev.

 
 
 
Du er påmeldt e-postlisten til med
Meld deg av denne e-postlisten
Del nyhetsbrevet på Facebook
Tweet